Cyprus Advertisers Association

Μαρία Οδυσσέως: «Αν είχα το μαγικό ραβδί, θα αναλάμβανα υπεύθυνη μάρκετινγκ του Hogwarts»

Ιουνίου 14, 2024

News Item Image

 

 • Βασική πρόκληση για brands και brand owners φέτος είναι να καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να πλεύσουν με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και των απαιτήσεων των καταναλωτών, σε μια αγορά που είναι πιο κορεσμένη από ποτέ, με αμέτρητες μάρκες να ανταγωνίζονται για την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι είναι πλέον πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί. Η ψηφιακή τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην αγορά, με τα brands να χρειάζεται να προσαρμοστούν στα νέα κανάλια και πλατφόρμες για να παραμείνουν ορατά και ανταγωνιστικά.
  Η επιτυχία φέτος απαιτεί ευελιξία και καινοτομία, με τα brands να καλούνται να είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία άμεσα, έξυπνα και δημιουργικά.

 • Η καθημερινότητα ενός σύγχρονου marketer περιλαμβάνει:

• Διαχείριση πολλαπλών projects ταυτόχρονα, συνεργασία με διαφορετικές ομάδες και τμήματα.
• Συχνή παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου, ανάπτυξη και υλοποίηση δημιουργικών ιδεών.
• Ευελιξία και διαρκή εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και συνεχή ενημέρωση για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες στο marketing.

 • Το νέο marketing trend που είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σήμερα είναι:

•  το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες τους ίδιους (UGC/User-Generated Content). Το UGC επιτρέπει στα brands να αξιοποιήσουν τη φωνή των καταναλωτών τους, δημιουργώντας αυθεντικό και αξιόπιστο περιεχόμενο που συνδέεται καλύτερα με το κοινό. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται περισσότερο τις εμπειρίες και τις απόψεις άλλων χρηστών παρά τις παραδοσιακές διαφημίσεις. Με την προώθηση και ενσωμάτωση του UGC στις καμπάνιες μας, μπορούμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη, να αυξήσουμε την αφοσίωση και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή κοινότητα γύρω από το brand μας. Ακολουθώντας αυτή την τάση, μπορούμε να δώσουμε στους καταναλωτές μας τη δυνατότητα να γίνουν πρεσβευτές του brand μας και να μετατρέψουμε τις εμπειρίες τους σε ισχυρά εργαλεία marketing.
•  Επίσης η εστίαση στην αυθεντικότητα και την διαφάνεια. Οι καταναλωτές πλέον εκτιμούν τα brands που είναι ειλικρινή και ανοιχτά σχετικά με τις αξίες, τις πρακτικές και την αποστολή τους. Αποζητούν αυθεντικές ιστορίες και βιώματα, και θέλουν να νιώθουν ότι συνδέονται μ’ αυτά σε προσωπικό επίπεδο.

 • Οι προτεραιότητες του καταναλωτή σήμερα είναι πολύπλοκες και διαρκώς μεταβαλλόμενες, επηρεασμένες από διάφορους παράγοντες όπως:

• η οικονομική αστάθεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής,
• η στροφή προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής,
• η αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον,
• η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, και
• η τάση των καταναλωτών να μην αναζητούν απλά προϊόντα, αλλά εμπειρίες.

 • Η ταύτιση επιχειρηματικότητας και αειφορίας θα επιτευχθεί όταν οι επιχειρήσεις υιοθετήσουν ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις κοινότητες.
  •  Αυτό σημαίνει υιοθέτηση πρακτικών όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η χρήση βιώσιμων υλικών, η δίκαιη αμοιβή των εργαζομένων και η ηθική προμήθεια.
  •  Επίσης όταν οι καταναλωτές συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν με τις επιλογές τους. Επιλέγοντας προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δεσμεύονται για την αειφορία, μπορούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η βιωσιμότητα είναι σημαντική.

 • Αν είχα το μαγικό ραβδί λογικά θα ήμουν η Ερμιόνη και θα αναλάμβανα υπεύθυνη μάρκετινγκ του Χόγκουαρτς (γέλια). Δυστυχώς στον τομέα μας πολλοί υπόσχονται μαγικές λύσεις, όμως ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο όταν είσαι αυθεντικός, ρεαλιστής και ειλικρινής επιβιώνεις.

 • Η ποικιλομορφία, η ισότητα και η συμπερίληψη για μένα σημαίνουν να αγκαλιάζουμε την μοναδικότητα κάθε ατόμου. Αυτό σημαίνει να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε τις διαφορές μας, είτε πρόκειται για φυλή, φύλο, θρησκεία, σεξουαλική κατεύθυνση, αναπηρία ή κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
  Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι αισθάνονται ασφαλείς, σεβαστοί και αποδεκτοί με ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση σε πόρους, εκπαίδευση και εργασία, ανεξαρτήτως υποβάθρου.
  Πρέπει συνεχώς να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και συμπεριληπτικό για όλους. Με άλλα λόγια, να δουλεύουμε να εκτιμούμε τις διαφορές μας και να χτίζουμε μια κοινότητα όπου όλοι έχουν θέση.

 • Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι μια συνεργασία με έμπιστους συνεργάτες που καταλαβαίνουν καλά την αγορά και τον ανταγωνισμό, είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι, ειδικεύονται στις ψηφιακές πλατφόρμες, προσφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα και λειτουργούν με διαφάνεια. Επιπλέον, πρέπει να είναι προσαρμοστικοί και ευέλικτοι.
  Επίσης, χρειαζόμαστε τα γραφεία μας να είναι σε εγρήγορση 24/7, έτοιμα να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να αγαπούν τα brands μας και να τα φροντίζουν σαν να είναι δικά τους, δείχνοντας την ίδια αφοσίωση και ενδιαφέρον όπως θα έδειχναν σε μέλη της οικογένειάς τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ανάπτυξη για τα brands μας.

 

Βιογραφικό:

Η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager στην ΚΕΑΝ Ltd, φέρνει μαζί της ένα εντυπωσιακό συνδυασμό ακαδημαϊκής κατάρτισης και πλούσιας εμπειρίας στον κόσμο του Marketing. Κάτοχος πτυχίου Γραφικών Τεχνών και Διαφήμισης από το φημισμένο Central Saint Martins του Λονδίνου, η Μαρία έθεσε τα θεμέλια για μια λαμπρή καριέρα στον τομέα της επικοινωνίας. Με το δίπλωμα Δημοσίων Σχέσεων το 2010, ενίσχυσε τις δεξιότητες της με μια ολοκληρωμένη οπτική για την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών Marketing.
 
Στη μακρόχρονη πορεία της, η Μαρία έχει διαπρέψει στους τομείς του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Στην ΚΕΑΝ, ηγείται της υλοποίησης δημιουργικών και καινοτόμων εκστρατειών επικοινωνίας, συμβάλλοντας δυναμικά στην εξέλιξη και εδραίωση του ομίλου στην κυπριακή αγορά.
Έχει εκπονήσει επίσης με επιτυχία πρωτοποριακά προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, χτίζοντας γερές συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η αφοσίωσή της στην κοινωνική προσφορά έχει αναγνωριστεί με διάφορα βραβεία, όπως το Marketing Excellence Award που απέσπασε το 2010.

 

« Πίσω

© 2024 Cyprus Advertisers Association. All rights reserved.